De keuze voor kleding is natuurlijk erg afhankelijk van het weer. Kijk dus goed naar wat de temperatuur gaat doet. Twijfel je? Stuur dan gerust even een berichtje via het Facebook of Instagram!

Trek kleding aan wat makkelijk zit: een t-shirt of hemdje en een sportbroek of sportlegging. Zo kun je vrijuit bewegen, zonder dat kleding je in de weg zit. Is het echt koud? Dan raden we aan een thermokleding er onder te dragen. Het is altijd verstandig om een extra jasje mee te nemen voor de warming-up of voor na het suppen. Wanneer je het warm krijgt, kun je je jasje uittrekken en onder de elastieken op je board doen. Qua schoeisel kan je lekker op blote voeten, of met waterschoenen voor wanneer het kouder is. En neem voor de zekerheid een setje reservekleding mee. We gaan er van uit dat je niet in het water belandt, maar in het geval van een nat pak, is het fijn om droge kleding bij je te hebben!

Bij mooi weer en felle zon doe je er verstandig aan je goed in te smeren. Op het water verkleur je een stuk sneller, en het is zonde om je sup-ervaring af te sluiten met een verbrande huid! Een pet of hoed tegen de zon is ook handig. Het meenemen van een (zonne)bril is op eigen risico. Tip: maak je (zonne)bril vast met een brillenkoord of een touwtje, zodat de kans op verlies kleiner is!

WEERSOMSTANDIGHEDEN

In geval van slechte weersomstandigheden zoals harde wind of onweer zullen we de tour annuleren. Veiligheid staat voorop. Je kan dan kosteloos een nieuwe datum afspreken.